Przejdź do wersji zoptymalizowanej dla osób niewidzących i słabowidzących
Przejdź do wyszukiwarki
Przejdź do menu górnego
Przejdź do treści głównej
Przejdź do menu prawego
Przejdź do mapy serwisu
Przejdź do stopki
Fotografia w górnej animacji: 1 Fotografia w górnej animacji: 2 Fotografia w górnej animacji: 3 Fotografia w górnej animacji: 4 Fotografia w górnej animacji: 5 Fotografia w górnej animacji: 6 Fotografia w górnej animacji: 7

Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a

 

 - nowy_obrazosada.jpg

Od września do listopada  2010 r. trwał kurs "Kucharz/kucharka regionalny/a" w ramach projektu „Nasze miejsca pracy w Osadzie Średniowiecznej". W szkoleniu uczestniczyło dziesięć osób w 15 spotkaniach po 6 godzin dydaktycznych. W zakres kursu wchodziły w szczególności zajęcia warsztatowe, mające na celu poznania techniki przygotowania potraw regionalnych. Kurs kucharz/kucharka regionalny/a miał miejsce w Szkole Podstawowej w Hucie Nowej.

Część teoretyczna obejmowała zagadnienia związane z regionalnymi kulinariami z ziemi świętokrzyskiej. Kursanci zapoznali się także z kuchnią polską w średniowieczu, sposobami przechowywania żywności i podstawowe potrawy średniowieczne, kulturą spożywania posiłków, przyprawy i zioła rodzime.

Na część praktyczną składały się zajęcia w kuchni z przygotowywania potraw, w trakcie których kursanci zaznajomili się z podstawowymi daniami regionalnymi kuchni świętokrzyskiej. Beneficjenci poznali techniki przyrządzania potraw, poprzez poznanie odpowiednich przepisów i wykonanie ich pod okiem specjalisty z dziedziny kulinariów. Zajęcia miały na celu poszerzenie wiedzy i umiejętności na temat kuchni regionalnej. Kurs kucharz/kucharka regionalny/a prowadziła Pani Lidia Zając, kucharka z wieloletnim doświadczeniem, szef kuchni renomowanej restauracji w Sandomierzu.

TERMINY KURSU:

30.09.2010 r., 15.00 – 19.30

18.10.2010 r., 13.30 – 18.00

19.10.2010 r., 13.30 – 18.00

20.10.2010 r., 13.30 – 18.00

21.10.2010 r., 13.30 – 18.00

22.10.2010 r., 13.30 – 18.00

03.11.2010 r., 13.30 – 18.00

04.11.2010 r., 13.30 – 18.00

08.11.2010 r., 13.30 – 18.00

17.11.2010 r., 13.30 – 18.00

18.11.2010 r., 13.30 – 18.00

24.11.2010 r., 13.30 – 18.00

25.11.2010 r., 13.30 – 18.00

29.11.2010 r., 13.30 – 18.00
30.11.2010 r., 13.30 – 18.00

Uczestnicy warsztatów zapewniony mają: catering oraz stypendium szkoleniowe.

Program szkolenia do pobrania

  - zestawienie_kolor_poklzmniejszone_projekt.jpg

 

 

Anita Kopacz

Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a - galeria

 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
Warsztaty zawodowe - Kurs kucharz/a regionalny/a
 
  • Bieliny
  • Bodzentyn
  • Górno
  • Łączna
  • Masłów
  • suchedzinów
  • Wąchock
Stowarzyszenie 'Lokalna Grupa Działania - Wokół Łysej Góry', ul. Partyzantów 3, 26-004 Bieliny, woj. świętokrzyskie
tel.: 41 26 08 153, fax: 41 26 08 167, email: sekretariat@wokollysejgory.pl, http://www.wokollysejgory.pl
NIP: 657-269-35-04, Regon: 260081103
Rachunek bankowy: mBank SA O/Kielce 15 1140 2020 0000 5130 5300 1001
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności.
Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.
x